Między pojęciem a obrazem - KOCIUBA, Maciej T. (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2015)
Sprawozdanie z Ogólnopolskiej konferencji „Co i jak poznajemy przez obrazy? Filozofia kultury, estetyka i kognitywistyka wobec fenomenu poznania obrazowego”, Kazimierz Dolny, 18-19 IX 2014.