Jak pojmować dobro, czyli o nieprzewidzianych skutkach reformacji - WELLE, Mitchell (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2015)
Recenzja książki: B. Gregory, The Unintended Reformation: How a Religious Revolution Secularized Society, Harvard University Press, Cambridge 2012.