Hic sunt dracones - MIKULSKA, Patrycja (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2015)
Felieton, inspirowany podróżą autora na Ukrainę, poświęcony obecności różnych przejawów zła w historii ludzkości oraz oporowi wobec nich.