Rozhuśtana wiara - KOZAK, Jarosław (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2014)
Recenzja książki: J. Mariański, Wiara i wierzenia Polaków w niestabilnej nowoczesności. Analiza socjologiczna, Wydawnictwo KUL, Lublin 2014.