Alternatywne wizje światów duchowych. Konceptualizacje dawne i współczesne - NURZYŃSKA, Agata (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2014)
Sprawozdanie z IV konferencji z cyklu: „Oblicza alternatywnej religijności”, KUL, Lublin,15-16 V 2013.