Nauka i wartość eksperymentu myślowego - BIŁGORAJSKI, Piotr (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2014)
Recenzja książki: Thought Experiments in Methodological and Historical Contexts, red. K. Ierodiakonou, S. Roux, Brill, Leiden–Boston 2011).