Propozycje „Ethosu” - CHUDA, Mirosława; CHABRAJSKA, Dorota; MIKULSKA, Patrycja (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2014)
Propozycje "Ethosu. Kwartalnika Instytutu Jana Pawła II KUL": A. Juszczyk, Stary wspaniały świat. O utopiach pozytywnych i negatywnych,Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, Kraków 2014; U. Eco, Historia krain i miejsc legendarnych, Dom Wydawniczy Rebis, Poznań 2013; Echoes of Utopia. Notions, Rhetoric, Poetics, red. B. Klonowska, Z. Kolbuszewska, G. Maziarczyk, Wydawnictwo KUL, Lublin 2012; M. Leyko, Teatr w krainie utopii. Monte Veritá, Mathildenhöhe, Hellerau, Goetheanum, Bauhaus, słowo/obraz terytoria, Gdańsk 2012.