Chrześcijański ideał społeczny - FILIPIAK, Maria (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2014)
Papieże Jan Paweł II, Benedykt XVI i Franciszek – Chrześcijański ideł społeczny. Bibliografia wypowiedzi z lat 1978–2014.