Dramat Ukrainy 2014 - WIERZBICKI, Alfred M. (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2014)
Felieton dotyczący sytuacji na Ukrainie w 2014 roku, odpowiedzialności Unii Europejskiej za obecny stan rzeczy w tym kraju oraz konieczności podjęcia międzynarodowych działań przeciwko Rosji.