Myśli o profesorze Adamie Rodzińskim - SZOSTEK, Andrzej; WIERZBICKI, Alfred M.; RITTER, Cezary; CHUDA, Mirosława (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2014)
Tekst składa się z osobistych refleksji na temat śp. Adama Rodzińskiego, członka Rady Naukowej Instytutu Jana Pawła II przy Katolickim Uniwersytecie Lubelskim Jana Pawła II oraz członka Rady Redakcyjnej „Ethos”. Autorami refleksji są obecny przewodniczący Rady Naukowej Instytutu Jana Pawła II, obecny dyrektor Instytutu Jana Pawła II, jego były sekretarz oraz jeden z redaktorów „Ethos”.