Llama de amor viva. Glosa do Żywego płomienia miłości św. Jana od Krzyża - RODZIŃSKI, Adam (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2014)
Wiersz inspirowany Żywem płomieniem miłości św. Jana od Krzyża.