Propozycje „Ethosu” - MIKULSKA, Patrycja; CHUDA, Mirosława; CHABRAJSKA, Dorota (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2014)
Propozycje "Ethosu. Kwartalnika Instytutu Jana Pawła II KUL": J. Daniélou, Święci poganie Starego Testamentu, Wydawnictwo WAM; ks. A. Baron, Świętość a ideały człowieka, Wydawnictwo WAM; A. Rodziński, U podstaw kultury moralnej, Wydawnictwo KUL.