Niepokój dwudziestego pierwszego stulecia, czyli o przestrzeni aksjologicznej - POLIT, Krzysztof (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2013)
Recenzja książki: Oblicza doświadczenia aksjologicznego. Studia i rozprawy, red. P. Duchliński, G. Hołub, Akademia Ignatianum–Wydawnictwo WAM, Kraków 2011.