„Dwa skrzydła, na których duch ludzki unosi się ku kontemplacji prawdy” - KULCZYCKI, Mateusz (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2013)
Sprawozdanie z LV Tygodnia Filozoficznego „Nauka i wiara – nowe ujęcie dawnego problemu”, KUL, Lublin, 11-14 III 2013.