Propozycje „Ethosu” - CHABRAJSKA, Dorota; MIKULSKA, Patrycja; CHUDA, Mirosława; RITTER, Cezary (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2011)
Propozycje "Ethosu. Kwartalnika Instytutu Jana Pawła II KUL": A. Potkay, The Story of Joy: From the Bible to LateRomanticism, Cambridge University Press; R. Scruton, Kultura jest ważna, Zysk i S−ka; E. Wolicka, Narracja i egzystencja, Wydawnictwo KUL;M. Kociuba, Antropologia poznania obrazowego, Wydawnictwo UMCS; Białeplamy w szulcologii, red. M. Kitowska−Łysiak, Wydawnictwo KUL; P. Orawski,Lekcje muzyki. Średniowiecze i renesans, kle, Gdynia 2010.