O dziejach i kulturze miast - OLEKSY, Justyna (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2011)
Sprawozdanie z LIX Ogólnopolskiej Sesji Naukowej Stowarzyszenia Historyków Sztuki „Polis – Urbs – Metropolis”,KUL, Lublin, 25−26 XI 2010.