O komunizmie - dziś - CHRANIUK, Daniel (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2011)
Sprawozdanie z Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej „Jednostka i społeczeństwo wobec doświadczenia komunizmu. Przeszłość i teraźniejszość”, KUL, Lublin, 2−3 XII 2010.