Ocalanie polskiej literatury lat osiemdziesiątych dwudziestego wieku - Dybciak, Krzysztof (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2026)
Recenzja książki: M. Urbanowski, Literatura stanu wojennego 1981-1989, Instytut Dziedzictwa Solidarności, Gdańsk 2026.