Muzyka – sumienie – poetyka istnienia. O uniwersum moralnym Williama Wordswortha - CHABRAJSKA, Dorota (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2013)
Recenzja książki: A. Potkay, Wordsworth’s Ethics, The Johns Hopkins University Press, Baltimore 2012.