Propozycje „Ethosu” - MIKULSKA, Patrycja; CHABRAJSKA, Dorota; CHUDA, Mirosława (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2013)
Propozycje "Ethosu. Kwartalnika Instytutu Jana Pawła II KUL": M. Miłkowski, Explaining the Computational Mind, The MIT Press; Przewodnik po filozofii umysłu, red. M. Miłkowski, R. Poczobut, Wydawnictwo WAM; Kognitywistyka. Problemy i perspektywy, red. H. Kardela, Z. Muszyński, M. Rajewski, Wydawnictwo Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej; Kognitywistyka. Podobieństwo, red. H. Kardela, Z. Muszyński, M. Rajewski, Wydawnictwo Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej; Kognitywistyka. Empatia, obrazowanie i kontekst jako kategorie kognitywistyczne, red. H. Kardela, Z. Muszyński, M. Rajewski, Wydawnictwo Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej; Z. Bomert, Odsłonięcie. Epistemologiczne podstawy filozofii języka religijnego w poglądach Iana T. Ramseya, Universitas; L. Mądzik, Obrazy bez tytułu, oprac. B. Wróblewski, Wschodnia Fundacja Kultury „Akcent”