O doświadczeniu człowieka jako osoby (rec. A. Scola, Doświadczenie człowieka. U źródeł nauczania Jana Pawła II, tłum. P. Mikulska, Instytut Jana Pawła II KUL, Lublin 2010) - BARTH, Grzegorz (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2012)
Review of Angelo Scola’s Doświadczenie człowieka. U źródeł nauczania Jana Pawła II, [“The Experience of Man: At the Sources of the Teaching of John Paul II”], trans. P. Mikulska, Instytut Jana Pawła II KUL, Lublin 2010.