Propozycje „Ethosu” - CHUDA, Mirosława; CHABRAJSKA, Dorota (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2011)
Propozycje „Ethosu”: M. Łobacz, Wartość ubóstwa w urzeczywistnianiusię osoby, Wydawnictwo KUL, Lublin 2011; G.J. Beyer, Recovering Solidarity. Lessons from Poland’s Unfinished Revolution, University of NotreDame Press, Notre Dame 2010; M. Zięba OP, Nieznane, niepewne, niebezpieczne? Szkic o Europie, Państwowy Instytut Wydawniczy, Warszawa 2011;„Scriptores”, „Lublin – drogi wolności”, 2009, nr 36, „Siła wolnego słowa”;2011, nr 38, „Janusz Krupski”; 2011, nr 39, „Spotkania”