Wsparcie logistyczne w funkcjonowaniu przedsiębiorstwa - Iskra, Mariusz (Przegląd Prawno-Ekonomiczny, 2008)
Artykuł traktuje o logistycznym wsparciu funkcjonowania przedsiębiorstwa. Autor przedstawił możliwości zastosowania narzędzi logistycznych, ich wpływ na efektywność oraz miejsce w strukturze organizacyjnej przedsiębiorstwa. Zasygnalizowane zostały tendencje rozwojowe logistyki jako sprzyjającej poprawie działalności przedsiębiorstwa.