Przestępstwo zniesławienia z użyciem Internetu - Rozmus, Mariola (Przegląd Prawno-Ekonomiczny, 2009)
Niniejszy artykuł porusza problematykę przestępstwa zniesławienia dokonanego za pomocą Internetu. Składa się z dwóch zasadniczych części. W pierwszej autorka przedstawia istotę przestępstwa zniesławienia na gruncie prawa karnego materialnego. Część druga ukazuje problemy związane ze ściganiem anonimowych sprawców – internautów.