Zasady eksploatacji wizerunku sportowca członka kadry narodowej - Tylec, Grzegorz (Przegląd Prawno-Ekonomiczny, 2009)
Autor koncentruje się na kwestii ochrony prawnej wizerunku sportowca. Przedstawia definicję i zasady prawne ochrony wizerunku oraz problemy związane z wykorzystaniem wizerunku sportowca, w szczególności wynikające z umowy sponsoringu.