Ochrona dóbr osobistych osób prawnych - Popek, Karolina (Przegląd Prawno-Ekonomiczny, 2010)
Autorka w swym referacie porusza problem ochronny dóbr osobistych osób prawnych. Praca zawiera zagadnienia dotyczące przykładowego katalogu dóbr osobistych osób prawnych. Głów- nie jednak opracowane została ochrona tych dóbr, przedstawione zostały przesłanki ochrony, kryteria naruszenia dóbr osobistych, a następ- nie przykładowe środki ochrony prawa do firmy, i ochrony przewidzianej w innych przepisach. Praca kończy się krótkim podsumowaniem zo- brazowanych wcześniej zagadnień.