Media w Internecie - zarys problematyki prawnej - Tylec, Grzegorz (Przegląd Prawno-Ekonomiczny, 2010)
W artykule zwrócono uwagę na niektóre problemy dotyczące wykładni przepisów prawnych regulujących działalność w obszarze mediów internetowych. Autor przedstawia istotne regulacje prawne i różne opinie interpretacyjne. Analiza opiera się na polskim i europejskim prawodawstwie i orzecznictwie, które odnoszą się do takich pojęć jak „media” i „media Internet”. W artykule omówiono kwestie związane z nowymi technikami komunikacji medialnej: radiem internetowym oraz telewizją internetową. Przeprowadzona przez autora analiza stanowi dowód, że jest to kwestia złożona i wymaga podjęcia dalszych badań.