Prawo administracyjne a prawo międzynarodowe publiczne Uwagi na tle „Instytucji prawa administracyjnego” Jerzego Stefana Langroda - Tyrawa, Dominik (Przegląd Prawno-Ekonomiczny, 2012)
Opracowanie dotyczy trzech podstawowych problemów. W ramach pierwszej części przedstawiona została sylwetka Jerzego Stefana Langroda, wybitnego polskiego prawnika, zajmującego się prawem administracyjnym. Druga cześć przybliża niezwykła historię jego życia, jak i historie powstania tytułowego opracowania. Część trzecia to rozważania nad aktualnością poglądów Langroda w zakresie powiązań pomiędzy prawem międzynarodowym a prawem administracyjnym.