Naruszenie dóbr osobistych w reklamie - Sudoł, Tomasz (Przegląd Prawno-Ekonomiczny, 2011)
Artykuł dotyczy problematyki związanej z naruszaniem dóbr osobistych w reklamie. We wstępie zawarte są definicje pojęć, mających zasadnicze znaczenie dla omawianego tematu. Następnie w oparciu o ustawodawstwo, poglądy doktryny i dorobek judykatury, przedstawiona jest charakterystyka najczęstszych naruszeń. W zakończeniu artykułu, omówione są zasady odpowiedzialności cywilnej.