Zastosowanie przepisów Kodeksu Cywilnego o umowie przedwstępnej w stosunkach pracy - Chaciński, Jacek (Przegląd Prawno-Ekonomiczny, 2011)
W artykule autor podejmuje problematykę stosowania przepisów Kodeksu cywilnego w prawie pracy. Zastosowanie przepisów Kodeksu cywilnego odniesione zostało do umowy przedwstępnej. Autorski pogląd autora na te relacje oparty został na bogatym orzecznictwie Sądu Najwyższego i poglądach doktryny.