Wybrane aspekty prawne ratownictwa medycznego w Polsce - Hoffmann, Tomasz (Przegląd Prawno-Ekonomiczny, 2015)
Artykuł podejmuje problematykę statusu prawnego ratownictwa medycznego w Polsce. Rozważania koncentrują się na zmianach jakie miały miejsce oraz jakie są postulowane przez środowisko ratowników medycznych.