Problematyka nadzoru i kontroli w odniesieniu do pomocy społecznej - Pyter, Magdalena (Przegląd Prawno-Ekonomiczny, 2008)
Artykuł pt.: „Problematyka nadzoru i kontroli w odniesieniu do pomocy społecznej” porusza problematykę podmiotów, które są zobowiązane do przeprowadzania nadzoru i kontroli w odniesieniu do pomocy społecznej. Oprócz powyższego dotyczy on również kwestii procedury wspomnianych czynności kontrolnych. Podjęte zagadnienia wydają się uzasadnione ze względu na stale rosnącą liczbę osób korzystających ze świadczeń pomocy społecznej.