Święty Iwo Hélory – patron prawników - Bucoń, Paweł (Przegląd Prawno-Ekonomiczny, 2011)
Święty Iwo Hélory był sędzią, adwokatem i kapłanem. Choć wielu o tym nie pamięta, jest też patronem prawników. Dlatego, zwłaszcza w środowisku prawniczym, warto wracać myślą do takiej postaci i przypominać ją. Bez wątpienia ów Święty łączy w sobie piękne cechy oraz prezentuje wartości uniwersalne i ponadczasowe. Niech życie świętego Iwona, pełne cnót i miłości do Boga, stanowi wzór i zachętę dla wszystkich poszukujących prawdy, dobra i piękna.