Ekonomiczne bezpieczeństwo państwa w sytuacji kryzysu światowego - Buller, Leszek (Przegląd Prawno-Ekonomiczny, 2011)
Artykuł poświęcony został zagadnieniom związanym z ekonomicznym bezpieczeństwem państwa w dobie kryzysu światowego. Przedstawione zostały zagrożenia i ryzyka wynikające ze skutków światowego kryzysu gospodarczego oraz zaprezentowane zostały różne stanowiska wskazujące na sposoby przezwyciężenia skutków kryzysu w sferze ekonomicznej (ale także politycznej).