Prognozowanie na podstawie praw funkcjonownia systemu. Analiza funkcjonowania systemu w przypadku strukturalnego procesu dostawy produktu - Borowska, Maria (Przegląd Prawno-Ekonomiczny, 2012)
Praca zawiera rezultaty badań będące kontynuacją problematyki prezentowanej w artykułach [1], [2]. Dla strukturalnego procesu dostawy produktu wyprowadzono wzory dla prawdopodobieństw warunkowych i funkcji gęstości w przypadku dolnego i nieekstremalnego. Uzyskane relacje zostaną wykorzystane w kolejnej pracy do zbudowania prognoz procesów charakteryzujących działanie badanego systemu.