Determinanty jakości w kształtowaniu bezpieczeństwa ekonomicznego w państwie - Rożuk, Krzysztof (Przegląd Prawno-Ekonomiczny, 2012)
W artykule przybliżono wybrane aspekty teoretyczne determinant kształtowania jakości polskiego bezpieczeństwa gospodarczego. Opisano istotę bezpieczeństwa gospodarczego. Przedstawiono pojęcie i rodzaje determinant tego bezpieczeństwa w ujęciu teoretycznym, w tym zaproponowano klasyfikację determinant jakości bezpieczeństwa ekonomicznego.