Ustawodawstwo Ukrainy dotyczące usług społecznych i drogi jego doskonalenia - Girnuk, Oksana (Przegląd Prawno-Ekonomiczny, 2014)
W artykule przeanalizowano prawne problemy ustawodawstwa Ukrainy dotyczącego usług społecznych. Przytoczono przykłady powtórzeń, luk i sprzeczności w tym ustawodawstwie. Wyjaśniono prawne formy różnych sposobów systematyzacji (ewidencji, inkorporacji, konsolidacji, kodyfikacji). Udowodniono, że konsolidowanie jest najbardziej efektywnym sposobem uporządkowywania prawnych zaleceń i uproszczenia procedury realizacji prawa do usług społecznych.