Analiza ulg w podatku dochodowym od osób fizycznych w latach 2010 -2013 - Furman, Łukasz (Przegląd Prawno-Ekonomiczny, 2014)
Artykuł omawia zakres ulg, jakie obowiązywały w polskim systemie podatkowym w latach 2010 - 2013. W ramach artykułu zawarto również dane o wysokości ulg, z których skorzystali podatnicy. Autor artykułu w sposób szczegółowy przedstawił analizę ulg w podziale na podatników, których dochody opodatkowane są według skali progresywnej. W końcowej treści artykułu zawarto zaś wnioski z przeprowadzonej analizy.