Ekonomia a personalizm systemowy - Wójcik, Stanisław (Studia i Analizy Nauk o Polityce, 2021)
Celem artykułu jest ustalenie korzyści jakie wnosi związek ekonomii z personalizmem. W artykule wykazano, że liberalizm, neoliberalizm tracą siłę oddziaływania. Podkreślono, że z tego kryzysu może wyprowadzić współczesne społeczeństwa personalizm systemowy.