Jan Ryszard Sielezin, Wybrane zagadnienia z metodologii badań. Kontekst historyczny i aktualne problemy, Acta Universitatis Wratislaviensis. Nauki o Komunikacji Społecznej i Mediach, Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego, Wrocław 2024, ss. 184 - Szwed-Walczak, Anna (Studia i Analizy Nauk o Polityce, 2025)
Recenzja monografii autorstwa Jana Ryszarda Sielezina, pt. Wybrane zagadnienia z metodologii badań. Kontekst historyczny i aktualne problemy, która ukazała się w 2024 r. nakładem Wydawnictwa Uniwersytetu Wrocławskiego.