Abp Jakub Kostiuczuk, Społeczne nauczanie Kościoła prawosławnego - Sakowicz, Eugeniusz (Studia Nauk Teologicznych PAN, 2020)
Recenzja książki: Abp Jakub Kostiuczuk, Społeczne nauczanie Kościoła prawosławnego, Warszawska Metropolia Prawosławna, Warszawa 2018, ss. 160.