Robert Samsel, Świętość i święci wyniesieni na ołtarze przez papieża Jana Pawła II jako paradygmat teologiczny, edukacyjny i zjednoczeniowy - Jaskóła, Piotr (Studia Nauk Teologicznych PAN, 2020)
Recenzja książki: Robert Samsel, Świętość i święci wyniesieni na ołtarze przez papieża Jana Pawła II jako paradygmat teologiczny, edukacyjny i zjednoczeniowy, Wydawnictwo „Scriptum”, Kraków 2018, ss. 367.