Ks. Jacek Bramorski, Pieśń nowa człowieka nowego. Teologiczno-moralne aspekty muzyki w świetle myśli Josepha Ratzingera – Benedykta XVI, Wydawnictwo Akademii Muzycznej w Gdańsku, Gdańsk 2012, ss. 512. - Góralczyk, Paweł (Studia Nauk Teologicznych PAN, 2020)
Nie wymagane