Bóg i Auschwitz. O Edycie Stein, wizycie Papieża Benedykta XVI i Bogu w mrokach dziejów, red. M. Deselaers, L. Łysień, J. Nowak, Wydawnictwo UNUM, Kraków, Centrum Dialogu i Modlitwy w Oświęcimiu 2007; ss. 262 + 7 stron fotografi i. - Kaucha, Krzysztof (Studia Nauk Teologicznych PAN, 2020)
Recenzja