Wykładnia przepisów w zakresie udziału społeczeństwa w ochronie środowiska – wybrane problemy - Barczak, Anna; Ogonowska, Adrianna (Studia Prawnicze KUL, 2018)
Artykuł prezentuje wybrane problemy związane z interpretacją przepisów dotyczących partycypacji publicznej w ochronie środowiska. Analizie zostały poddane ważniejsze pojęcia związane z tytułową problematyką. Zwrócono uwagę również na wątpliwości dotyczące odpowiedniego stosowania przepisów prawnych w postępowaniu wymagającym udziału społeczeństwa.