Odmowa przyjęcia odpadów komunalnych do regionalnej instalacji przetwarzania odpadów komunalnych ze względu na "inne przyczyny" - Modrzejewski, Artur (Studia Prawnicze KUL, 2018)
Przedmiotem artykułu jest analiza przesłanek z powodu, których prowadzący regionalną instancję przetwarzania odpadów komunalnych może odmówić przyjęcia odpadów, dostarczanych przez podmiot odbierający odpady, ze szczególnym uwzględnieniem przyczyn o charakterze ekonomicznym, leżących po stronie dostawy odpadów.