Prawo petycji po nowelizacji z 2016 r. ustawy o petycjach - Szczepkowski, Jakub (Studia Prawnicze KUL, 2017)
Niniejszy tekst miał w zamyśle autora przedstawianie problemu wdrażania oraz modyfikowania procedur w zakresie stosowania kwalifikowanego podpisu elektronicznego. Zmiany procedur mają także wpływ na prawa i obowiązki obywatelskie adresatów ustaw jak ustawy o petycjach. W niniejszym artykule opisano i oceniono proces nowelizacji ustawy polegający na zmianie obostrzeń we wnoszeniu petycji drogą elektroniczną. Ponadto wskazano i oceniono problem braku w ustawie procedury ustnego składania petycji.