Diecezjalny urząd katechetyczny - Adamczyk, Jerzy (Studia Prawnicze KUL, 2017)
Celem artykułu jest ukazanie diecezjalnego urzędu katechetycznego i jego zadań. W jego pierwszej części przedstawiono historię powstania diecezjalnego urzędu katechetycznego. W drugiej części wskazano na obowiązek powołania diecezjalnego wydziału katechetycznego, natomiast część trzecia została poświęcona zadaniom wspomnianej instytucji.