Michał Hucał, Oddziaływanie brytyjskiej ustawy o prawach człowieka z 1998 r. na Kościół Anglii, Toruń: Wydawnictwo Adam Marszałek 2015, ss. 302 - Stanisz, Piotr (Studia z Prawa Wyznaniowego, 2017)
Recenzja monografii autorstwa Michała Hucała pt. "Oddziaływanie brytyjskiej ustawy o prawach człowieka z 1998 r. na Kościół Anglii", Toruń: Wydawnictwo Adam Marszałek 2015, ss. 302