40 Years after the First Agreement. Assessments, Perspectives, Critical Issues, Rome, Sala della Regina, Montecitorio Palace, 19 February 2025 - Dimodugno, Davide (Studia z Prawa Wyznaniowego, 2025)
Niniejsze sprawozdanie dotyczy konferencji pt. „40 lat po pierwszym porozumieniu. Oceny, perspektywy, kluczowe kwestie”, która została zorganizowana w Rzymie (Sala Królowej, Pałac Montecitorio) w dniu 19 lutego 2025 r. przez Federację Kościolów Ewangelickich we Włoszech. Wydarzeniem tym upamiętniono 40. rocznicę pierwszego porozumienia zawartego w trybie art. 8 ust. 3 włoskiej Konstytucji przez Republiką Włoską i związek wyznaniowy, to jest – w tym przypadku – Stół Waldensów.